Na Novom Zélande uviazli po mohutnej búrke stovky turistov

Stovky turistov uviazli v piatok na Novom Zélande v dôsledku tropickej búrky, ktorá poškodila cesty, povyvracala stromy a postŕhala elektrické vedenia, informovala agentúra DPA.

02.02.2018 09:59
búrka, nový zéland, vlna, pobrežie Foto: ,
Vlna naráža na pobrežie pri meste Nelson na Novom Zélande.
debata

Zvyšky tropického cyklónu Fehi už v tomto týždni spôsobili škody v mestách Dunedin v južnej časti krajiny a v meste Buller na západnom pobreží, ktoré po silnom daždi zaplavilo. Tamojšie orgány vyhlásili stav ohrozenia a vyzvali ľudí, aby sa nepresúvali po cestách.

Búrka poškodila hlavnú cestu pri meste Haast, približne 250 kilometrov od Dunedinu, čím ostali stovky turistov odrezané od sveta. „V Haaste je najmenej 600 turistov, ich potreby vyhodnocujeme,“ uvádza sa v správe rady okresu Westland.

V postihnutej oblasti prebiehajú práce na odstraňovaní škôd, úrady však nevedeli povedať, kedy sa budú môcť turisti dostať preč z mesta.

Podľa novozélandského meteorologického servisu sa búrka v piatok pohybovala juhovýchodným smerom, čím sa zmiernil dážď v tejto časti krajiny, ktorá bolo silným dažďom a vetrom najviac zasiahnutá.

debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #Nový Zéland #tropická búrka