Moskva bojuje s dôsledkami rekordnej nádielky snehu, jeden mŕtvy

Kým chodci majú čo robiť s mokrým snehom na chodníkoch, na troch moskovských letiskách zaznamenali omeškanie viac ako 150 letov.

04.02.2018 16:37
Russia Heavy Snowfall Foto: ,
V dôsledku zlého počasia v meste spadlo už viac ako dvetisíc stromov.
debata (49)

Po sobotňajšej snehovej nádielke v Moskve, ktorá bola podľa meteorológov najväčšou od začiatku meraní v ruskej metropole, sužujú mesto a jeho okolie dôsledky. Sneženie a mrznúci dážď si v Moskve vyžiadali jedného mŕtveho. Počasie doteraz odrezalo od elektrickej energie viac ako päťtisíc obyvateľov. Starosta mesta Sergej Sobjanin prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter uviedol, že jeden človek zomrel, keď stromy spadli na elektrické vedenie. Päť ďalších osôb utrpelo zranenia, ktoré však bližšie nešpecifikoval. Politik dodal, že v dôsledku zlého počasia v meste spadlo už viac ako dvetisíc stromov.

Množstvu napadaného mokrého snehu neodolalo okolo 2 000 stromov, informovali v nedeľu zdroje z radnice. S veľkými problémami sa musia vyrovnať aj technici energetických závodov, pretože zásobovanie elektrickým prúdom skolabovalo v širšom okolí ruskej metropoly v dôsledku porúch siete na viacerých miestach. Tak bolo iba v okolí mesta Tula bez prúdu 230 obcí. Cestárom a ďalším zodpovedným sa len s maximálnym úsilím darí udržiavať prejazdnosť cestných komunikácií a na niektorých miestach i prístup k staniciam metra.

Kým chodci majú čo robiť s mokrým snehom na chodníkoch, na troch moskovských letiskách zaznamenali omeškanie viac ako 150 letov.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #Rusko #sneh Moskva