V Newsweeku odvolali šéfredaktora, odišlo i viacero redaktorov a reportérov

O personálom zemetrasení možno hovoriť v súvislosti so zmenami v redakcii renomovaného amerického týždenníka Newsweek.

06.02.2018 23:26
debata (4)

Ako informoval spravodajský portál Huffington Post, Mediálna skupina Newsweek sa rozhodla v pondelok uvoľniť z funkcie šéfredaktora Boba Roa a vedúceho redaktora Kena Liho. Okrem nich musia odísť aj reportéri Celeste Katzová a Josh Saul.

Údajne mal rovnaký krok postihnúť aj jedného z pracovníkov medzinárodnej ekonomickej redakcie Josha Keefa, avšak k tomu napokon nedošlo, pretože viacerí signalizovali, že v prípade jeho prepustenia odídu takisto.

Na znak solidarity s kolegami dal výpoveď Matthew Cooper, ktorý v liste adresovanom generálnemu riaditeľovi Newsweeku označil spomínané udalosti za hanbu a rozhodne kritizoval nezodpovedné kroky vedenia.

Dobrovoľne opúšťa periodikum aj investigatívny novinár David Sirota.

Mediálna skupina Newsweek sa k personálnym zmenám v redakcii periodika nechcela vyjadriť.

Viacerí nevylučujú, že k odvolaniam došlo v reakcii na nepriaznivé hodnotenie vydavateľskej skupiny v materiáloch prepustených.

Prokurátor z Manhattanu Cyrus Vance začal nedávno vyšetrovanie spomínanej mediálnej skupiny pre podozrenie z prania špinavých peňazí, a to v súvislosti s viacerými peňažnými sumami pochybného pôvodu. V priestoroch Newsweeku sa v polovici januára uskutočnila domová prehliadka.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #médiá