Izrael zaútočil na výskumné centrum neďaleko Damasku

Izraelské rakety zasiahli v noci na stredu vládne "výskumné centrum" neďaleko sýrskej metropoly Damask. Informovala o tom sýrska tlačová agentúra SANA s odvolaním sa na oznámenie sýrskej armády. Izraelské ozbrojené sily správu odmietli komentovať.

07.02.2018 09:30
stíhačka F-35 Foto:
Stíhačka F-35 v službách izraelského letectva.
debata (53)

Nemenované zdroje blízke sýrskej vláde spresnili, že terčom útoku sa stalo výskumné stredisko v obci Džamrájá ležiacej na severnom predmestí Damasku. Na toto vojenské zariadenie už Izrael zaútočil niekoľkokrát.

Z miesta útoku sa podľa svedkov ozývali silné explózie. Sýrskej protivzdušnej obrane sa podarilo zneškodniť niekoľko striel vystrelených z izraelských lietadiel, viaceré ďalšie však cieľ zasiahli, citovala agentúra DPA nemenovaného sýrskeho predstaviteľa.

Podľa správy SANA boli rakety vystrelené z izraelských lietadiel, čo sýrska agentúra označila za ďalší akt agresie zo strany Izraela.

Sýrska armáda uvádza, že predchádzajúci podobný útok na vojenské ciele v okolí Damasku podnikol židovský štát 9. januára.

Izrael za posledné roky vykonal už desiatky podobných útokov na územie Sýrie, ktorých terčom sa stali ciele spojené s libanonským militantným hnutím Hizballáh. Izraelské sily, ktoré takéto útoky často podnikajú zo vzdušného priestoru susedného Libanonu, sa k operáciám tohto druhu nevyjadrujú.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Sýria #raketový útok