Vláda schválila nominácie Žitňanskej, skompletizovala Súdnu radu

Súdna rada SR je po viac ako štvrťroku opäť kompletná. Vláda v stredu vymenovala za jej členov Branislava Jablonku a Magdalénu Hromcovú. Nominácie predložila podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd).

07.02.2018 11:20
Lucia Žitňanská Foto: ,
Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.
debata (1)

Dve z troch vládnych kresiel boli v Súdnej rade voľné od septembra 2017. Žitňanská mená predložila po tom, ako sa parlamentu podarilo minulý týždeň zvoliť tretieho zástupcu v Súdnej rade. V tajnej voľbe uspel kandidát Smeru-SD, advokát Michal Mišík.

Žitňanská pôvodne avizovala, že obe nominácie budú z akademického prostredia, to sa naplnilo len spolovice. Obaja noví členovia Súdnej rady sú advokáti, Jablonka (38) okrem toho pôsobí aj ako odborný asistent na Katedre obchodného a hospodárskeho práva Univerzity Komenského v Bratislave.

Je tiež lektorom Justičnej akadémie SR, predsedom prvostupňového disciplinárneho senátu Slovenskej advokátskej komory (SAK) a rozhodcom Rozhodcovského súdu SR. Hromcová (55) pôsobí ako advokátka v Žiline. Je členkou predsedníctva SAK a pracuje v jej pracovnej skupine pre verejné právo a v pracovnej skupine regionálnych zástupcov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #spravodlivosť #Lucia Žitňanská #Súdna rada SR