Poradca Bieleho domu Porter rezignoval pre domáce násilie

Jedna z manželiek dala k dispozícii fotografie; na jednej z nich má pod okom modrinu.

08.02.2018 09:16
Rob Porter Foto: ,
Rob Porter po boku prezidenta Donalda Trumpa podávajúc dokument.
debata (2)

Jeden z poradcov Bieleho domu Rob Porter v stredu rezignoval pre obvinenie z násilia, ktoré údajne spáchal na dvoch svojich bývalých manželkách. V Bielom dome mal na starosti triedenie dokumentácie smerujúce k podpisu prezidenta Donalda Trumpa. Svoju rezignáciu oznámil vo vyhlásení, v ktorom zároveň obvinenia zo strany exmanželek označil za lživé a urážlivé. Obe ženy tvrdia, že boli vystavené fyzickému, citovému i verbálnemu týraniu.

Jedna z nich dala k dispozícii fotografie; na jednej z nich má pod okom modrinu. Porter k tomu povedal, že sa táto snímka dostala k médiám pred 15 rokmi a realita nemá s tým, ako to vysvetľuje jeho bývalá žena, nič spoločné.

Vo vyhlásení Porter napísal, že vo svojich pripomienkach k „odporným obvineniam“ neklamal a že sa nemieni verejne ďalej vyjadrovať k tejto „koordinovanej očerňovacej kampani“. Z Bieleho domu odíde po uplynutí prechodného obdobia.

Prvá Porterova žena Colbie Holdernessová povedala, že ju Porter počas ich päťročného manželstva bil a škrtil. Jej nástupkyňa Jennifer Willoughbyová opísala, že ju Porter raz vyvliekol nahú zo sprchy a kričal na ňu. Požiadala vtedy o súdnu ochranu. Server DailyMail.com, ktorému sa obe ženy zverili, zverejnil fotografie s Holdernessovu. Na jednej z nich má žena modrinu pod okom. Povedala k tomu, že ju Porter spôsobil, keď ju zbil na ich dovolenke v Taliansku.

Podľa agentúry AP bol Porter členom tímu personálneho šéfa Bieleho domu Johna Kellyho a jeho vplyv v poslednej dobe rástol. Bol vidieť blízkosti prezidenta pri jeho cestách a tiež pri podpise listín. Pomáhal Trumpovi formulovať prejav o stave únie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #Rob Porter