Biely dom vraj nepoznal rozsah prehreškov poradcu Portera

Americké médiá medzitým zistili, že Porter nemal bezpečnostnú previerku, hoci predpisy ju pre tento post vyžadujú.

09.02.2018 07:02
Rob Porter Foto: ,
Rob Porter po boku prezidenta Donalda Trumpa podávajúc dokument.
debata (2)
Biely dom nepoznal rozsah prehreškov vplyvného prezidentského poradcu Roba Portera, ktorý rezignoval pre obvinenie z násilia na svojich dvoch bývalých manželkách. Vo Washingtone to vo štvrtok vyhlásil hovorca Bieleho domu Raj Shah. Poradca, ktorý mal na starosti triedenie dokumentácie smerujúce k podpisu prezidenta Donalda Trumpa, obvinenia popiera, v stredu ale zo služby v Bielom dome odišiel. Obe ženy tvrdia, že boli vystavené fyzickému, citovému i verbálnemu týraniu. Prvá Porterova žena Colbie Holdernessová povedala, že ju Porter počas ich päťročného manželstva bil a škrtil. Jej nástupkyňa Jennifer Willoughbyová opísala, že ju Porter raz vyvliekol nahú zo sprchy a kričal na ňu. Požiadala vtedy o súdnu ochranu.

Americké médiá medzitým zistili, že Porter nemal bezpečnostnú previerku, hoci predpisy ju pre tento post vyžadujú. Trump vraj o tom nevedel a prekvapili a zarmútili ho informácie o poradcových násilnostiach. Personálny šéf Bieleho domu John Kelly, Porterov nadriadený, sa ho najprv zastal, neskôr vyhlásil, že je jeho správaním šokovaný.

Shah pripustil, že prezidentská kancelária sa v Porterovom prípade príliš nevyznamenala. „Mnohí z nás si mali počínať lepšie,“ povedal hovorca.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Biely dom #Rob Porter