Aktivistku z hnutia #MeToo obvinili zo sexuálneho obťažovania

Kalifornskú poslankyňu za demokratov a aktivistku proti sexuálnemu obťažovaniu Cristinu Garciovú vyšetrujú kvôli obvineniu zo sexuálneho napadnutia. Politička, ktorá sa vlani objavila na obálke časopisu Time ako jedna z prvých aktivistiek kampane #MeToo, vinu odmieta.

09.02.2018 22:33
Cristina Garciová Foto: ,
Na archívnom zábere z júna 2016 je kalifornská poslankyňa za demokratov a aktivistka proti sexuálnemu obťažovaniu Cristina Garciová.
debata (25)

S obvinením vystúpil bývalý poradca političky Daniel Fierro, ktorý tvrdí, že ho Garciová v podnapitom stave vtedy ako dvadsaťpäťročného napadla pri každoročnej hre softballu v roku 2014. V rozhovore na serveri Politico potom uviedol, že ho zahnala do kúta, chytila ​​za zadok a snažila sa mu siahať do rozkroku.

Z nevhodného správania obvinil Garciovú tiež významný kalifornský lobista, ktorý vystúpil pod podmienkou zachovania anonymity. Poslankyňa ho údajne obťažovala vlani počas jednej zo spoločenských akcií. Povedala mu vraj, že s ním chce mať pohlavný styk, hovorila pritom vulgárne a bolo ju cítiť alkoholom. Následne sa ho potom snažila ohmatávať.

Garciová uviedla, že si na nevhodné správanie nespomína a dodala, že sa to nezhoduje s jej hodnotami. Uviedla však, že každé obvinenie je nutné vyšetriť a že s vyšetrovateľmi chce spolupracovať.

Kalifornská politička Garciová bola jednou z prvých žien, ktoré otvorene priznali, že ich v minulosti niekoľkokrát obťažovali. V novembrovom rozhovore s agentúrou AP pritom uviedla, že alkohol nevhodné správanie neospravedlňuje.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #alkohol #sexuálne obťažovanie #MeToo