Cirkev uznala uzdravenie ženy za 70. zázrak v Lurdách

Biskup zo severofrancúzskeho Beauvais oznámil, že uzdravenie Bernadette Moriauovej v roku 2008 po púti do mesta Lurdy bolo uznané ako zázračné.

12.02.2018 07:41
Lurdy Foto: ,
Pútnicke miesto Lurdy na juhozápade Francúzska.
debata (6)

Žena niekoľko desaťročí trpela bolesťami v oblasti pásu a nemohla normálne chodiť, vo veku 69 rokov však bolesti zmizli bezprostredne po návšteve pútnického miesta v podhorí Pyrenejí.

Prípad sestry Moriauovej je za 160 rokov sedemdesiatym oficiálne uznaným zázrakom mesta Lurdy.

Mníška sa tam vydala v júli 2008 a pri návrate vraj zacítila „neobvyklý pocit uvoľnenia a tepla po celom tele“. Údajne vnímala, ako jej vnútorný hlas napovedá, aby sa zbavila všetkých svojich zdravotných pomôcok, uviedla lurdská diecéza. Moriauová ihneď potom zanechala všetky terapie, napísala agentúra AFP.

Cirkevné úrady niekoľkokrát dospeli k záveru, že uzdravenie rodáčky zo severu Francúzska bolo „nečakané, okamžité, absolútne, trvalé a nevysvetlené“. V novembri 2016 nakoniec medzinárodný lekársky výbor potvrdil, že išlo o jav, ktorý za súčasných vedeckých poznatkov nemá vysvetlenie.

V Lurdách sa podľa katolíckej náuky 11. februára 1858 chudobnému miestnemu dievčaťu Bernadette Soubirousovej zjavila Panna Mária a mesto sa potom stalo jedným z prvých cieľov katolíkov z celého sveta. Ročne ho navštívia asi štyri milióny ľudí.

Doteraz posledné uznanie zázraku spojeného s Lurdami prišlo v roku 2013: išlo o prípad Talianky trpiacej vysokým krvným tlakom a inými problémami, ktorá sa na juh Francúzska vydala v roku 1989.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #cirkev #katolícka cirkev #púť #Lurdy #pútnicke miesto