Pre bombu uzavreté letisko London City Airport opäť otvorili

Letisko London City v britskej metropole v utorok znova otvorili a funguje už v normálnom režime. Oznámili to jeho predstavitelia po tom, ako z neďalekého miesta v rieke Temža odviezli nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny.

12.02.2018 09:18 , aktualizované: 13.02.2018 10:02
letisko, london city airport Foto: ,
Cestujúci prichádzajú na londýnske letisko London City Airport.
debata

Všetky odlety a prílety na toto medzinárodné letisko vo východnej časti Londýna v pondelok zrušili v dôsledku toho, že v susediacom prístave našli poltonovú bombu. Po náleze v nedeľu večer vyhlásili okolo letiska 200-metrovú uzavretú zónu a pasažierom odporučili, aby tam až do odvolania necestovali.

Riaditeľ letiska Robert Sinclair vo vyhlásení uviedol, že bombu bezpečne odstránili príslušníci Kráľovského námorníctva a Metropolitnej polície.

„Výsledkom toho bola teraz zrušená uzavretá zóna a letisko bude v utorok otvorené ako obvykle,“ citovala ho agentúra Reuters.

Bombu objavili ráno počas prác v doku Juraja V., pričom pyrotechnici a Kráľovské námorníctvo neskôr potvrdili, že môže ešte stále vybuchnúť. Ako informovala Metropolitná polícia, jej odborníci v spolupráci s námorníctvom pracovali na odstránení zariadenia.

Letecká spoločnosť British Airways v dôsledku bomby zrušila väčšinu svojich pondelňajších letov a podobné opatrenie prijali aj spoločnosti Flybe a CityJet. Kompetentné orgány varovali pasažierov, aby necestovali na letisko a ozvali sa aerolíniám, s ktorými mali letieť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Veľká Británia #bomba #letisko #London City Airport