Pri páde vrtuľníka vo Veľkom kaňone zahynuli traja britskí turisti

Traja britskí turisti zahynuli, keď sa s nimi vrtuľník na vyhliadkovom lete v sobotu večer zrútil na ostré skaly Veľkého kaňonu (Grand Canyon) v americkom štáte Arizona.

12.02.2018 10:06
Grand Canyon, usa, záchranári Foto: ,
Záchranári smerujúci na miesto nešťastia v Grand Canyone.
debata

Traja ďalší britskí turisti a pilot prežili a letecky ich previezli do nemocnice v Las Vegas. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.

Svedok uviedol, že z miesta nehody videl k oblohe šľahať plamene a stúpať čierny dym, počul explózie a zbadal aj krvácajúce i vážne popálené obete.

Vrtuľník výletnej spoločnosti Papillon Grand Canyon Helicopters havaroval z neznámych príčin v oblasti Západného okraja (West Rim) Veľkého kaňonu, na území indiánskeho kmeňa Hualapai.

Policajný šéf kmeňa Francis Bradley uviedol, že orientácia v skalnatom teréne bola v tme náročná, čo sťažovalo snahu prvých záchranárov dostať sa k vraku vrtuľníka.

Nehodu vyšetrujú americký Národný úrad pre bezpečnosť dopravy (NTSB) a Federálny úrad pre letectvo (FAA). Výletná spoločnosť so sídlom v štáte Nevada oznámila, že s vyšetrovateľmi plne spolupracuje.

Havarovaný stroj je „značne poškodený“, uviedol ešte v nedeľu hovorca FAA.

Veľký kaňon, ktorý je viac ako 1,6 kilometra hlboký, je jednou z najnavštevo­vanejších turistických atrakcií v USA.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Grand Canyon #Veľký kaňon #pád vrtuľníka