Kim na olympiáde? Na hokeji sa zjavil diktátorov imitátor, zatkla ho polícia

Juhokórejská polícia zatkla imitátora severokórejského vodcu Kima Čong-una, ktorý sa prešiel pred sektorom s fanúšikmi Severnej Kórey a mával ich smerom takzvanou "vlajkou zjednotenia", ktorá zobrazuje modrý Kórejský polostrov na bielom podklade.

14.02.2018 16:16
Kórea Pjongčang ZOH2018 Hokej Ženy Foto:
Policajti stoja pri Howardovi z Austrálie, imitátorovi severokórejského lídra Kim Čong-una počas zápasu hokejového turnaja žien.
debata (11)

Podľa svetových agentúr Kimov imitátor, ktorý sa všetkým predstavoval len ako „Howard z Austrálie“, sa popod sektorom so severokórejskými fanúšikmi prešiel iba raz, načo ho usporiadatelia usadili na jeho miesto. Neskôr za ním prišla bezpečnostná služba a vyviedla ho z arény.

Juhokórejská polícia zatiaľ nevysvetlila, prečo bolo potrebné austrálskeho fanúšika zatknúť.

„Takto ja predsa vyzerám,“ snažil sa Howard vysvetľovať policajtom, že neurobil nič zlé. Oblečený mal podľa vzoru severokórejského diktátora dlhý čierny kabát, na tvári slnečné okuliare a na hlave charakteristický Kimov účes.

Spoločný tím oboch Kóreí, ktorý pozostáva z 23 juhokórejských a dvanástich severokórejských hokejistiek, nakoniec podľahol Japonsku 1:4. Už predtým prehral zhodne 0:8 so Švajčiarskom aj so Švédskom, skončil teda na poslednom štvrtom mieste v základnej skupine B a do play-off nepostupuje.

Howard z Austrálie, imitátor severokórejského... Foto: TASR/AP
Kórea Pjongčang ZOH2018 Hokej Ženy Howard z Austrálie, imitátor severokórejského lídra Kim Čong-una.
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Kim Čong-un #zimná olympiáda