Vatikán chce poznať názory mládeže na cirkev, mladých ľudí pozval na stretnutie

Stretnutie s mladými ľuďmi, ktoré sa uskutoční 19.-24. marca, má Vatikánu pomôcť aj pri príprave na októbrovú biskupskú synodu, ktorej témou bude práve mládež.

16.02.2018 18:16
pápež františek Foto: ,
Pápež František
debata

Pápež František sa rozhodol pozvať v marci do Vatikánu 300 mladých ľudí, ktorí budú hovoriť o svojich očakávaniach a obavách v súvislosti s katolíckou cirkvou. K takémuto kroku pristúpil po tom, ako sa Vatikánu nepodarilo prostredníctvom online dotazníka získať na predmetné otázky dostatočnú spätnú väzbu, uviedla v piatok agentúra AP.

Stretnutie s mladými ľuďmi, ktoré sa uskutoční 19.-24. marca, má Vatikánu pomôcť aj pri príprave na októbrovú biskupskú synodu, ktorej témou bude práve mládež.

Obe zmienené stretnutia organizuje kardinál Lorenzo Baldisseri, ktorý médiám v piatok povedal, že dotazníky na internete vyplnilo asi 100.500 mladých ľudí. Dodal však, že Vatikán sa usiluje dosiahnuť v rámci debaty ešte väčšiu účasť mládeže.

Podľa katolíčky z afrického Burundi Stelly Marillene Nishimweovej sú nadchádzajúce stretnutie vo Vatikáne i online dotazník pre ňu i jej rovesníkov jedinečnou šancou byť vypočutý priamo – „bez sprostredkovateľov“ či „úradných listov“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #pápež František #cirkev