Na miesto havárie iránskeho lietadla dorazili záchranári

Záchranári dorazili v pondelok na miesto dopadu lietadla iránskej leteckej spoločnosti Aseman so 66 ľuďmi na palube, ktoré narazilo v nedeľu do úbočia hory Dena na juhu Iránu. Nehodu nikto neprežil. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na iránske médiá.

19.02.2018 10:45
debata (1)

Iránska televízia Press TV uviedla, že záchranári dorazili na miesto nešťastia v pondelok pred svitaním a do prehľadávania oblasti sa už mohli zapojiť aj vrtuľníky, čo v nedeľu pre nepriaznivé počasie sprevádzané hustou hmlou nebolo možné.

Spoločnosť Aseman vyhlásila, že nehodu nikto zo 60 cestujúcich a šiestich členov posádky neprežil. Čo ju mohlo spôsobiť, zatiaľ nie je jasné.

K nehode došlo v nedeľu v hornatej oblasti neďaleko mesta Semírom, vzdialeného približne 620 kilometrov od iránskej metropoly Teherán, pričom turbovrtuľové lietadlo typu ATR-72 francúzskej výroby narazilo do úbočia viac ako 4 000 metrov vysokej hory Dena v pohorí Zagros.

Lietadlo linky EP3704 smerovalo z Teheránu do juhoiránskeho mesta Jásúdž, vzdialeného asi 780 kilometrov južne od Teheránu, a zrútilo sa približne hodinu po štarte

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Irán #havária lietadla #dopravné lietadlo