Moskva priznala desiatky mŕtvych a ranených Rusov v Sýrii

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v utorok v osobitnom vyhlásení informovalo, že v nedávnych bojoch v Sýrii bolo zranených a momentálne je hospitalizovaných niekoľko desiatok Rusov a občanov krajín Spoločenstva nezávislých štátov.

20.02.2018 15:47
debata (221)

Došlo aj k obetiam na životoch, informovala rozhlasová stanica Echo Moskvy.

Ruský rezort diplomacie vo vyhlásení zdôraznil, že nejde o príslušníkov ruských ozbrojených síl v aktívnej službe.

Ministerstvo dodalo, že raneným bola ponúknutá súčinnosť pri ich návrate do vlasti, kde sa teraz liečia v rôznych zdravotníckych zariadeniach.

Pred dvoma týždňami v Sýrii zaútočili sýrske jednotky spolu s ruskými žoldniermi z takzvanej Vagnerovej armády na pozície opozičných síl podporovaných letectvom USA. Pri mohutnom americkom protiútoku zahynuli podľa nepotvrdených správ desiatky či stovky ľudí.

Echo Moskvy pripomenulo, že ministerstvo zahraničných vecí už skôr nevylúčilo, že obeťami nedávnych bojov v Sýrii sa stalo aj asi päť ruských občanov, ako o tom informovali viaceré ruské médiá.

Rozhlasová stanica tiež upozornila, že kým ruské i západné médiá uvádzali, že títo ruskí občania zahynuli pri náletoch lietadiel Spojenými štátmi vedenej koalície na pozície spojencov sýrskej vládnej armády, ruské ministerstvo zahraničných vecí uvádza, že ruskí občania boli ranení alebo padli v bojoch.

221 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sýria #úmrtia