Z miesta havárie iránskeho lietadla vyzdvihli prvé telá obetí

Záchranári vyzdvihli prvé telá obetí havárie dopravného lietadla iránskej spoločnosti Aseman so 66 ľuďmi na palube, ktoré sa v nedeľu zrútilo v hornatej oblasti na juhu Iránu.

21.02.2018 12:47
Irán lietadlo dopravné havária záchranári Foto: ,
Členovia záchranárskych a pátracích tímov a príbuzní obetí lietadla, ktoré sa zrútilo v nedeľu v pohorí Dena na juhu Iránu, stoja neďaleko miesta zrútenia stroja. Záchranári dorazili v pondelok na miesto dopadu lietadla iránskej leteckej spoločnosti Aseman so 66 ľuďmi na palube, ktoré narazilo v nedeľu do úbočia hory Dena na juhu Iránu. Nehodu nikto neprežil.
debata (1)

Guvernér provincie Isfahán pre iránsku televíziu IRIB uviedol, že z miesta nešťastia bolo doposiaľ vyzdvihnutých 32 tiel obetí, pričom trosky havarovaného lietadla sa nachádzajú pod až dvojmetrovou vrstvou snehu.

Záchranné a pátracie práce sťažuje nepriaznivé počasie, keď teploty dosahujú len okolo mínus 20 stupňov Celzia a v oblasti fúka silný vietor. Doposiaľ sa nenašla ani tzv. čierna skrinka havarovaného lietadla.

K nehode došlo v nedeľu v hornatej oblasti neďaleko mesta Semírom, vzdialeného približne 620 kilometrov od iránskej metropoly Teherán – turbovrtuľové lietadlo typu ATR-72 francúzskej výroby narazilo do úbočia viac ako 4000 metrov vysokej hory Dena v pohorí Zagros.

Lietadlo linky EP3704 smerovalo z Teheránu do juhoiránskeho mesta Jásúdž, ležiaceho asi 780 kilometrov južne od Teheránu, a zrútilo sa približne hodinu po štarte.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Irán #pád lietadla #letecká havária #nehoda lietadla #Aseman