Twitter zablokoval pre podozrivé aktivity tisíce účtov

Americká mikroblogovacej sieť Twitter kvôli porušovaniu pravidiel zablokovala niekoľko tisíc účtov. Presný počet pozastavených profilov nie je známy, prevádzkovateľ siete len oznámil, že odpojil tie účty, ktorých aktivita je podozrivá.

22.02.2018 11:48
debata (2)

Opatrenie sa týka aj takzvaných robotických účtov, o ktorých chod sa starajú automatické programy. Automatizované tweetovanie pravidlá siete síce umožňujú, nesmie ale ísť o škodlivú činnosť či názorovú manipuláciu.

„Zablokovaný účet dostane výzvu na poskytnutie telefónneho čísla,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Twitter Emily Horneová.

Na postup firmy, ktorá rovnomennú sieť prevádzkuje, si už niekoľko užívateľov sťažovalo. Vadí im, že sa im kvôli tomu znížil počet odberateľov. Kritiku podľa amerických médií vyjadrili napríklad popredný americký hlásateľ nadradenosti bielej rasy Richard Spencer alebo ultrakonzervatívny rozhlasový moderátor Bill Mitchell, ktorý je hlasným zástancom prezidenta Donalda Trumpa.

Horneová k sťažnostiam iba uviedla, že zablokované účty sú takisto vyradené zo zoznamov odberateľov. Pokiaľ ale majiteľ pozastaveného účtu poskytne telefónne číslo, bude jeho profil opäť plne sprevádzkovaný. Dodala, že opatrenie je súčasťou snahy urobiť z twitteru bezpečnejšie a zdravšie virtuálne prostredie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #podozrivé aktivity