Zomrel jeden z turistov, ktorých hospitalizovali po nehode vrtuľníka v Grand Canyone

Jeden z trojice britských turistov, ktorých spolu s pilotom hospitalizovali po nehode vrtuľníka v Grand Canyone z 10. februára, podľahol svojim zraneniam.

23.02.2018 07:17
Grand Canyon Helikoptéra Foto:
Pohľad na miesto nehody.
debata (1)

Tridsaťjedenročný Neil Udall zomrel vo štvrtok v University Medical Center of Southern Nevada v Las Vegas, informoval koroner okresu Clark John Fudenberg. Pilot Scott Booth a Britky Ellie Milward a Jennifer Barham sú stále v nemocnici a podľa tamojšieho hovorcu Scotta Kerbsa sú všetci vo vážnom stave.

Spomínaní traja Briti boli súčasťou skupinky šiestich priateľov, ktorá oslavovala narodeniny jedného z nich v Las Vegas a rozhodla sa urobiť výlet do Grand Canyonu. Vyhliadkový vrtuľník, ktorý ich tam viezol, sa zrútil večer po tom, ako narazil do skál.

Traja zo skupiny, Becky Dobson, Stuart Hill a Jason Hill, pri nešťastí prišli o život, zvyšných troch a pilota s vážnymi zraneniami hospitalizovali v Las Vegas. Nehodu vyšetruje Národná komisia pre bezpečnosť dopravy, ktorá zatiaľ nezverejnila, čo bolo jej príčinou.

Podľa predbežných zistení z vyšetrovania sa stroj pred kolíziou dvakrát otočil o 360 stupňov. Celá správa o vyšetrovaní bude známa až o viac ako rok.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #USA #nehoda