Papua-Nová Guinea: Po silnom zemetrasení hlásia najmenej 31 mŕtvych

Najmenej 31 mŕtvych a vyše 300 zranených si vyžiadalo silné zemetrasenie, ktoré zasiahlo strednú časť tichomorského štátu Papua-Nová Guinea. Agentúra DPA to uviedla v utorok s odvolaním sa správy miestnych médií, zverejnené necelých 24 hodín po ničivých otrasoch s magnitúdom 7,5.

27.02.2018 06:48
Papua Indonézia zemetrasenie škody Foto:
Na snímke uverejnenej indonézskou Národnou agentúrou pre zmiernenia a následky katastrof (BNPB) miestni predstavitelia preverujú škody na mešite po prudkom zemetrasení v susednej Papue - Novej Guiney.
debata

V ťažko prístupnom vnútrozemí Papuy-Novej Guiney zahynulo najmenej 13 ľudí v meste Mendi a ďalších najmenej 18 v lokalitách Kutubu a Bosave, informoval papuánsky denník Post Courier. Medzi obeťami na životoch sú najmenej štyri deti.

Zemetrasenie, ktoré zasiahlo daný región v pondelok nadránom miestneho času, po sebe zanechalo aj rozsiahle škody na budovách a cestách. Otrasy vyvolali zosuvy pôdy a narušili ťažbu nerastných surovín.

Zdrojom ďalšieho znepokojenia obyvateľov Papuy-Novej Guiney sú početné dotrasy. Prípadné následky zemetrasenia v susednej indonézskej provincii Papua zatiaľ nie sú známe.

Papua-Nová Guinea sa nachádza v tzv. Ohnivom kruhu, čo je zóna častého výskytu zemetrasení a sopečných erupcií, ktorá obkolesuje základňu Tichého oceánu.

debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #úmrtia #Papua Nová Guinea #prírodná katastrofa