Učiteľ v americkom Daltone sa zavrel v triede a strieľal, polícia ho zatkla

Polícia zadržala v stredu učiteľa, ktorý sa zabarikádoval v budove strednej školy v meste Dalton v americkom štáte Georgia. Informoval o tom na svojej webovej stránke denník Atlanta Journal-Constitution.

28.02.2018 22:28
dalton, streľba Foto: ,
Policajné autá pred školou, kde došlo k streľbe.
debata (7)

K incidentu došlo približne o 11.30 h miestneho času (17.30 h SEČ), keď niekoľko študentov chcelo vstúpiť do jednej z učební, kde mali hodinu náuky o spoločnosti. Učiteľ, ktorého polícia neskôr identifikovala ako 53-ročného Randala Davidsona, ich však nechcel do triedy vpustiť a zamkol dvere.

Študenti privolali riaditeľa školy, ktorý dvere odomkol vlastným kľúčom. Keď ich otvoril, učiteľ ich znova zabuchol a zamkol. Potom z učebne zaznel výstrel. Privolaní policajti školu evakuovali a s učiteľom začali vyjednávať. Ten sa im po približne 35–40 minútach vzdal.

Počas evakuácie utrpela ľahké zranenie jedna študentka, ktorá si vyvrtla nohu v členku.

Polícia rodičom nariadila, aby do školy nechodili a svoje deti si prišli vyzdvihnúť do Daltonského obchodného centra, kam boli po evakuácii školy premiestnené.

Spomínanú školu navštevuje okolo 2000 detí. Hovorca polície odmietol komentovať špekulácie, že zadržaný učiteľ chcel spáchať samovraždu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #dalton