Prieskum: Trumpa považuje väčšina Američanov za rasistu

Viac ako polovica Američanov vrátane väčšiny černochov a Hispáncov si myslí, že prezident Spojených štátov Donald Trump je rasista. Vyplýva to z prieskumu agentúry AP a spoločnosti NORCO.

02.03.2018 06:46
debata (23)

Viac ako polovica opýtaných sa domnieva, že Trumpova politika Hispáncom a moslimom skomplikovala život, necelá polovica tento názor zastáva aj v prípade černochov.

Pokiaľ ide o moslimov, považuje Trumpov prístup za zlý 57 percent respondentov, v prípade Hispáncov je to 56 percent a černochov 47 percent. V rámci afroamerickej populácie zhoršenie života černochov vidia tri štvrtiny.

Za rasistu Trumpa označilo 57 percent účastníkov prieskumu, viac ako 80 percent černochov a tri štvrtiny Hispáncov a takmer polovica belochov. Podľa politickej príslušnosti prezidenta za rasistu považuje 85 percent demokratov, ale len 21 percent republikánov.

Výsledky prieskumu podľa AP ukazujú na hlboké rozdelenie spoločnosti v rasových otázkach počas úradovania republikána Trumpa. Biely dom zatiaľ anketu nekomentoval. Trump však už skôr odmietol, že by mal k ľuďom predsudky kvôli farbe kože či vyznaniu.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #USA #rasizmus #Donald Trump