Ukrajinská polícia zadržala 100 odporcov vlády a zlikvidovala ich stanový tábor

Ukrajinská polícia v sobotu urobila záťah v stanovom tábore, ktorý si odporcovia vlády vybudovali v Kyjeve v blízkosti budovy parlamentu.

03.03.2018 11:47
Ukrajina protest Foto: ,
Ukrajinská polícia zadržala protivládnych demonštrantov v Kyjeve.
debata (21)

Počas razie došlo k potýčkam medzi policajtmi a demonštrantmi. Informoval o tom na svojom webe denník Ukrajinská pravda. Podľa agentúry UNIAN polícia zadržala vyše 100 ľudí. Najmenej desať ľudí utrpelo pri potýčkach zranenia.

Hovorca ukrajinského ministerstva vnútra vysvetlil, že polícia koná v súlade so súdnym príkazom a v rámci vyšetrovania radu trestných činov, čo súvisí s potýčkami medzi políciou a obyvateľmi tábora z 27. februára. Hovorca uviedol, že dnešné „pokusy brániť výkonu spravodlivosti polícia rieši v súlade so zákonom“.

Dodal, že počas razie policajní vyšetrovatelia v stanovom tábore objavili dva predmety „podobné na trieštivé granáty“. Polícia zhabala aj deväť ručných granátov RGD-5, niekoľko dymových granátov a zápalné fľaše.

Podľa agentúra UNIAN zamestnanci technických služieb mesta Kyjev začali následne stanový tábor likvidovať.

Tábor vznikol vlani v októbri z iniciatívy podporovateľov politických reforiem na Ukrajine. Demonštranti na čele s vodcom Hnutia nových síl Michailom Saakašvilim žiadali prijať zákony o obmedzení poslaneckej imunity, vzniku protikorupčného súdu a o impeachmente prezidenta.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #protest #opozícia #zadržanie #Ukrajina