Po zrútení domu v poľskej Poznani piati ľudia zomreli

Piati ľudia v západopoľskej Poznani zomreli a ďalších 24, medzi nimi aj deti, utrpelo zranenia po tom, čo sa na ne dnes ráno zrútila časť štvorposchodového domu.

04.03.2018 15:39 , aktualizované: 05.03.2018 11:50
debata (2)

S odvolaním na zástupcu miestnych úradov o tom informuje televízia TVN24. Traja ľudia majú ťažké poranenia. Možnou príčinou zrútenia domu bol výbuch plynu.

Na mieste pracuje viac ako 160 hasičov, pátrajú, či sa pod troskami domu nenachádzajú ešte ďalší ľudia. Podarilo sa im vytiahnuť muža, ktorý bol pod zrúcaninami a s ktorým mali od začiatku kontakt. Do záchrannej akcie sa zapojili aj pátracie psy.

V dome bolo okolo 20 bytov. „Najskôr bola rana, potom sa dom zatriasol, z okien vyleteli tabule,“ cituje portál gazeta.pl jednu z obyvateliek domu. „Celé okolie zahalil hustý oblak prachu. Potom začali ľudia kričať, volať o pomoc, časť z nich plakala. Stihla som si len obliecť bundu, topánky, vziať si peňaženku. Nemám nič,“ povedala.

Hluk bol dobre počuť aj počas omše, ktorá sa konala v neďalekom kostole. Neskôr na prosbu záchranárov prestali zvoniť zvony tohto kostola, aby nerušili pri práci s načúvacími zariadeniami.

Budova bola postavená pred druhou svetovou vojnou. Frontczak varoval, že hrozí, že sa zrúti. Zatiaľ spadli tri poschodia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #tragédia #úmrtia #zrútenie budovy #Poznaň