Na šéfa spoločnosti Innogy zútočili kyselinou, je vo vážnom stave

Neďaleko západonemeckého mesta Düsseldorf utrpel vážne zranenia 51-ročný muž, ktorého dvaja neznámi páchatelia obliali kyselinou, keď v nedeľu vychádzal z domu. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

05.03.2018 10:13
Bernhard Günther Foto: ,
Bernhard Günther, finančný riaditeľ spoločnosti Innogy, ktorá je dcérskou spoločnosťou nemeckého energetického komplexu RWE.
debata (11)

Polícia poškodeného identifikovala ako Bernharda Günthera, finančného riaditeľa spoločnosti Innogy, ktorá je dcérskou spoločnosťou nemeckého energetického komplexu RWE.

Podľa vyhlásenia miestnej polície k útoku na Günthera došlo v nedeľu ráno, keď vyšiel z domu, aby si v neďalekej pekárni kúpil raňajky. Dvaja neznámi muži vo veku 20–30 rokov na neho zaútočili kyselinou a následne z miesta činu ušli. Poškodenému sa podarilo vrátiť domov, odkiaľ zavolal záchranárov.

Düsseldorfská polícia informovala, že obeť bola prevezená na špeciálnu kliniku s poleptaním ohrozujúcim život. Ešte večer bol už mimo ohrozenia života, ale naďalej vo vážnom stave.

„Vyšetrovanie vedieme všetkými smermi,“ povedal policajný hovorca. Útok sa stal dopoludnia blízko domu obete. Poleptaný muž ešte dobehol k domu, odkiaľ bola privolaná záchranka.

„Podľa jeho údajov ho poliali dvaja doteraz neznámi páchatelia tekutinou. Tá vyvolala reakciu na jeho pokožke a spôsobila ťažké zranenia, ktoré sú stacionárne ošetrované na špeciálnej klinike,“ povedal policajný hovorca.

Düsseldorfská polícia teraz pátra po mužoch „južanského“ výzoru. Páchatelia počas činu podľa polície zrejme mlčali.

Polícia útok vyšetruje ako pokus o vraždu.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #útok kyselinou #Bernhard Günther #Innogy