V Sýrii spadlo ruské nákladné lietadlo s 32 ľuďmi, nikto neprežil

Pri ruskej leteckej základni v Sýrii sa zrútilo nákladné lietadlo ruskej armády. Podľa agentúry RIA Novosti, ktorá citovala ruské ministerstvo obrany, zahynulo všetkých 26 pasažierov aj šesťčlenná posádka. Prezident Vladimir Putin kondoloval rodinám mŕtvych.

06.03.2018 15:04 , aktualizované: 17:17
Sýria Rusko lietadlo pád obete AN-26 Foto: ,
Na archívnej sníme z 9. marca 2014 vietnamské vojenské lietadlo AN-26 na vojenskej základni v Hočiminovom meste. Ruské vojenské nákladné lietadlo sa v utorok zrútilo v Sýrii, pričom zahynulo všetkých 32 ľudí na palube.
debata (83)

Podľa prvých poznatkov mohla byť príčinou pádu stroja technická porucha. Nehoda sa stala okolo 13:00 SEČ pri základni Hmímím, ktorá leží v západosyrskej provincii Latákíja.

Ministerstvo obrany oznámilo, že stroj An-26 sa zrútil krátko pred pristátím, asi 500 metrov od pristávacej dráhy. Ruská armáda tvrdí, že lietadlo nebolo terčom paľby.

Detaily k nehode Putinovi poskytol podľa hovorcu Kremľa minister obrany Sergej Šojgu.

RIA Novosti lietadlo charakterizovala ako ľahký vojenský stroj využívaný na prepravu nákladu na malé a stredné vzdialenosti. Môže byť použitý aj na prepravu pasažierov, pre ktoré sú k dispozícii sklápacie sedadlá.

Ide o druhé ruské vojenské lietadlo, ktoré tento rok spadlo v Sýrii. Vo februári bol v provincii Idlib zostrelený stroj Su-25. Pilot sa síce katapultoval, ale na zemi ho ozbrojenci zabili.

V decembri 2016 spadlo do Čierneho mora lietadlo s členmi známeho ruského armádneho súboru piesní a tancov Alexandrovci mieriace do Sýrie. Zabilo sa všetkých 92 osôb, ktoré boli na palube.

83 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #ruské lietadlo