USA a Južná Kórea budú pokračovať v spoločnom vojenskom cvičení

Spojené štáty a Južná Kórea budú pokračovať v spoločnom vojenskom cvičení, ktoré prerušili počas zimných olympijských hier ako gesto dobrej vôle voči Severnej Kórei.

07.03.2018 09:42
debata (6)

Uviedol to v utorok nemenovaný vysoko postavený predstaviteľ administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorého citovala agentúra DPA.

Spoločné manévre budú podľa vyjadrenia tohto zdroja pokračovať po zimných paraolympijských hrách, ktoré sa začínajú už tento piatok v juhokórejskom Pjongčangu a potrvajú do 18. marca.

Po skončení paraolympiády bude podľa spomínaného zdroja prirodzené, že sa obnoví toto cvičenie, ktoré USA a Južná Kórea každoročne usporadúvajú.

Na prerušení cvičenia sa dohodli začiatkom januára počas telefonického rozhovoru juhokórejský prezident Mun Če-in a jeho americký náprotivok Donald Trump.

Mun Če-in vtedy Trumpovi povedal, že februárovej olympiáde v Južnej Kórei by veľmi pomohlo, ak by USA vyjadrili zámer odložiť spoločné vojenské cvičenie v prípade, že Severná Kórea nepristúpi k ďalším provokáciám. Americký prezident s tým súhlasil.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #KĽDR #Severná Kórea #Južná Kórea #vojenské cvičenie