Rusko stále oslavuje MDŽ, ženám gratuloval Putin

Rusi sa tlačia v kvetinárstvach a parfumériách, Rusky si robia starosti s pohostením, Rusko skrátka oslavuje Medzinárodný deň žien (MDŽ).

08.03.2018 11:30
Vladimir Putin ženy Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol so ženami-zamestnávateľkami pred blížiacim sa Medzinárodným dňom žien počas návštevy pekární a cukrární v Samare v Rusku.
debata (43)

Oslávenkyniam gratuloval aj prezident Vladimir Putin, uchádzajúci sa práve o štvrtý mandát na čele štátu. Ocenil najmä to, že práve ženy svojou každodennou prácou a starostlivosťou vytvárajú domov, s nesmiernou láskou vychovávajú deti a sú svetlým obrazom v osude mužov.

„Sme radi, že exituje skvelý dôvod, aby sme znovu hovorili o našej obrovskej úcte k vám, o okúzlení vašou krásou a nežnosťou,“ povedal Putin v televíznom prejave. „Vieme, že ženské srdce je najvernejšie, ženské odpustenie najprenikavejšie a materská láska bezhraničná. Vychovať dieťa je šťastie a zodpovednosť,“ dodal šéf štátu a prečítal verše sovietskeho básnika Andreja Demenťjeva začínajúce slovami „Viem, že všetky ženy sú nádherné“.

„Pripomeňme, že kedysi Putin pri gratulácii k 8. marcu tiež chcel, aby sa ruské ženy aktívnejšie podieľali na riadení krajiny,“ poznamenal server Newsru.com.

Komentátorka internetového denníka Gazeta.ru si zase všimla, koľko sa 8. marca na rôznych weboch vyrojí návodov na dosiahnutie ženského orgazmu počas „sviatočného sexu“. Upozornila tiež, že ženy na MDŽ dostávajú ako darčeky drobnosti výrazne zaostávajúce za darmi, ktoré Rusky chystajú mužom 23. februára na Deň obrancov vlasti, chápanom všeobecne ako mužský sviatok.

Žijeme skrátka v patriarchálnej krajine, zatiaľ čo vysmievané Američanky, ktoré svojimi zárobkami už skoro dohnali mužské náprotivky a dosiahli rovnoprávnosť v uplatnení aj pri trestaní násilníkov, MDŽ oslavovať nemusia, poznamenala Gazeta.ru.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #ženy #Vladimir Putin #MDŽ