Protivládne protesty na Slovensku pritiahli pozornosť zahraničných médií

Piatkové protivládne protesty na Slovensku, počas ktorých vyšli do ulíc desaťtisíce ľudí požadujúcich nezávislé vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka, pritiahli veľkú pozornosť zahraničných médií. O demonštráciách informovali veľké svetové a európske agentúry ako Reuters, AP, AFP, DPA, ANSA či EFE aj vplyvné denníky vrátane britského The Guardian, talianskeho denníka La Stampa či poľských novín Gazeta Wyborcza.

10.03.2018 10:01
Pochod Postavme sa za slušné Slovensko Foto: ,
Pochod Postavme sa za slušné Slovensko v Bratislave.
debata (15)

Zahraničné médiá upozorňujú najmä na to, že Slovensko v piatok zažilo najväčšie demonštrácie od pádu komunizmu v Československu v roku 1989. Pripomínajú tiež, že ľudia zaplnili ulice nielen v Bratislave, ale aj v mnohých ďalších slovenských mestách.

Spravodajský server BBC ale napríklad aj Gazeta Wyborcza pripomenuli, že na demonštráciách, kde Slováci žiadali odstúpenie vlády premiéra Roberta Fica, sa zvonilo kľúčmi, čo je podľa nich jasný odkaz na zamatovú revolúciu.

Podľa odhadov sa len v Bratislave do protestu zapojilo 30 000 až 50 000 ľudí.

Premiér Fico vopred varoval, že počas demonštrácií hrozia útoky na verejné budovy a ďalšie porušenie poriadku, akcie však boli pokojné.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #demonštrácia #vražda novinára Jána Kuciaka