V Iráne havarovalo turecké lietadlo, zomrelo všetkých 11 ľudí

Na juhozápade Iránu havarovalo malé súkromné ​​lietadlo na linke z mesta Šardžá v Spojených arabských emirátoch do Istanbulu. Na palube bolo osem ľudí a traja členovia posádky, všetci zahynuli, uviedla s odkazom na miestne úrady agentúra AP. V lietadle podľa tureckých médií cestovali mladé ženy, medzi nimi aj dcéra jedného tureckého podnikateľa, ktorá sa mala čoskoro vydávať.

11.03.2018 17:43 , aktualizované: 21:00
debata (6)

Lietadlo registrované v Turecku havarovalo za hustého dažďa v hornatej oblasti približne 370 kilometrov južne od Teheránu a po náraze sa vznietilo. Na miesto nešťastia sa vydali záchranári. Podľa miestnych obyvateľov, ktorí nehodu videli, šľahali z motora lietadla plamene ešte pred zrútením. Stroj potom dopadol na zem ako ohnivá guľa.

Agentúra AP s odvolaním sa na webové stránky pre sledovanie letov FlightRadar24 uviedla, že stroj vzlietol v nedeľu o 16:41 miestneho času (14:11 SEČ) a dostal sa do letovej hladiny takmer 11 kilometrov. V čase 18:01 (15:31 SEČ) sa zrejme objavili problémy, pretože lietadlo nabralo výšku a potom počas pár minút prudko kleslo.

Turecká tlačová agentúra Dogan dodala, že ide o stroj Bombardier CL604 s označením TC-TRB. Podľa tureckého ministerstva dopravy, ktoré citovala agentúra AP, lietadlo patrilo spoločnosti Başaran Holding.

Na palube bola podľa tureckých médií skupina mladých žien, ktoré sa vracali z Dubaja, kde sa jedna z nich lúčila pred sobášom so slobodou. Uviedla to agentúra DHA, podľa ktorej ide o dvadsaťosemročnú dcéru Minu tureckého podnikateľa Hüseyina Başarana. Mina je členkou predstavenstva spoločnosti Başaran Holding.

Vo februári v Iráne havarovalo turbovrtuľové lietadlo iránskych aeroliniek, na palube lietadla ATR-72 bolo 65 ľudí. Dvadsaťštyri rokov staré lietadlo spoločnosti Iran Aseman Airlines sa za hmly zrútilo v horách. Pád stroja do ťažko prístupnej oblasti nikto neprežil.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Irán #nehoda lietadla