Na letisku v Nepále havarovalo lietadlo, zahynulo takmer 50 ľudí

Havária dopravného lietadla bangladéšskej spoločnosti US-Bangla Airlines v nepálskom hlavnom meste Káthmandu si v pondelok vyžiadala 49 mŕtvych. Oznámila to v polícia s tým, že 22 ľudí utrpelo zranenia.

12.03.2018 11:04 , aktualizované: 16:09
lietadlo, Káthmandu, Nepál Foto:
Vrak lietadla na letisku v Káthmandu.
debata (1)

„V lietadle sme našli 40 tiel. Deväť ďalších osôb zomrelo v nemocnici,“ povedal hovorca nepálskej polície, ktorého citovala agentúra DPA.

Úrady podľa neho už pátranie po ďalších telách ukončili. Identifikácia obetí sa začne v utorok, dodal. Na palube lietadla typu Bombardier Dash 8 sa viezlo 67 pasažierov a štyria členovia posádky.

Očití svedkovia vypovedali, že lietadlo pri nalietavaní na pristátie letelo veľmi nízko a podľa všetkého netrafilo na pristávaciu dráhu. Okamžite po náraze do zeme začal stroj horieť.

Podľa nemenovaných predstaviteľov letiska príčinou havárie lietadla, ktoré letelo na linke BS211 z Dháky do Káthmandu, mohlo byť zlyhanie techniky.

Analýza rozhovoru medzi pilotom a letovým dispečerom, ktorý zverejnila webová stránka Nepali Times, naznačuje, že k havárii pravdepodobne prispelo nedorozumenie medzi pilotom pristávajúcim z východnej časti dráhy a letiskovou vežou, uviedla DPA. Letisko v Káthmandu bolo už aj v minulosti dejiskom viacerých tragických nehôd.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bangladéš #nehoda lietadla #Dháka