Britská polícia vyšetruje smrť podnikateľa Gluškova ako vraždu

Tlak na krk bol príčinou smrti 68-ročného ruského podnikateľa Nikolaja Gluškova, ktorého telo našli v pondelok u neho doma v Londýne. Informovala o tom v piatok britská polícia s tým, že prípad vyšetruje ako vraždu.

16.03.2018 17:46
debata (28)

Ako uviedla agentúra AP, Gluškov žil od roku 2010 vo Veľkej Británii, kde mu udelili politický azyl. Bol bývalým spolupracovníkom ruského oligarchu Borisa Berezovského – kritika Kremľa, ktorý zomrel v roku 2013 v Británii za nejasných okolností.

Britská polícia taktiež uviedla, že „v tejto fáze nie je nič, čo by naznačovalo“ súvislosť medzi smrťou Gluškova a otrávením bývalého plukovníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa a jeho dcéry. Oboch našli v bezvedomí 4. marca na lavičke pred nákupným strediskom v britskom meste Salisbury – ich stav je kritický.

Podľa ruských zdrojov bol Gluškov vlani odsúdený v Rusku v neprítomnosti na osem rokov väzenia za machinácie s finančnými prostriedkami leteckej spoločnosti Aeroflot, pranie špinavých peňazí a ďalšie finančné trestné činy.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #smrť #Rusko #vražda #príčina #Nikolaj Gluškov