Turecko poprelo správy, že jeho armáda ostreľovala nemocnicu v Afríne

Zdroj z nemocnice, ktorá je v Afríne jedinou, pre DPA uviedol, že turecká armáda ostreľovala v piatok nemocnicu z ťažkých zbraní, pričom zahynulo 16 ľudí a ďalšie desiatky osôb utrpeli zranenia.

17.03.2018 12:59
debata (12)

Turecko poprelo správy, že jeho armáda ostreľovala v piatok nemocnicu v kurdskom meste Afrín na severozápade Sýrie. Pri incidente zahynulo najmenej 16 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

„Operácia Olivová ratolesť je vedená bez toho, aby pri nej dochádzalo k ujmám na zdraví civilistov/ne­vinných osôb,“ uvádza sa vo vyhlásení tureckej armády zverejnenom na Twitteri.

Zdroj z nemocnice, ktorá je v Afríne jedinou, pre DPA uviedol, že turecká armáda ostreľovala v piatok nemocnicu z ťažkých zbraní, pričom zahynulo 16 ľudí a ďalšie desiatky osôb utrpeli zranenia. Podľa ľudskoprávnej organizácie SOHR sú medzi mŕtvymi aj dve tehotné ženy.

Turecké sily už takmer obkľúčili Afrín, keďže sa snažia vyhnať z mesta a okolitého regiónu kurdských bojovníkov. Obyvatelia tvrdia, že trpia nedostatkom chleba, vody a elektriny.

Ofenzíva tureckej armády proti Kurdom v enkláve Afrín nazvaná Olivová ratolesť sa začala 20. januára. Cieľom operácie je podľa Ankary eliminácia „teroristov“ a zaistenie bezpečnosti a stability pozdĺž tureckých hraníc.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #Turecko #Afrín