Zrútenie lávky v Miami má šesť obetí, je to konečný počet

Záchranári vyslobodili telá všetkých ľudí, ktorí prišli o život pri štvrtkovom zrútení lávky pre peších v Miami na Floride. Podľa policajného veliteľa Juana Pereza je už možné povedať s konečnou platnosťou, že nešťastie má šesť obetí. Pod troskami ešte nedostavanej zrútené konštrukcie uviazlo niekoľko automobilov a záchranári sa k nim ťažko dostávali.

19.03.2018 08:27
zrútenie most USA Miami Foto: ,
Hlavný spoj mosta v Miami, ktorý sa vo štvrtok zrútil.
debata

„Myslím, že je to konečný počet, táto tragédia skončí šiestimi mŕtvymi, sme si celkom istí, že tam už nikto ďalší nie je,“ povedal Perez.

Telá vyslobodených ľudí s policajnou eskortou previezli na ohliadku, šiesty človek zomrel v nemocnici. Polícia z okresu Miami-Dade päť osôb usmrtených pri páde lávky identifikovala, uviedla stanica CNN.

Lávku mali dať do prevádzky budúci rok a mala prepojiť kampus Floridskej medzinárodnej univerzity (FIU) so štvrťou, v ktorej žije 4 000 študentov.

Očakáva sa, že vyšetrovanie príčin pádu niekoľkotonovej konštrukcie na vozovku pod ňou potrvá mesiace. Floridský senátor Marco Rubio povedal, že je potrebné „zistiť chybu alebo pochybenie, ktoré viedlo k tejto katastrofickej udalosti“.

K stavbe lávky bola zvolená metóda, ktorá má umožniť urýchlenie výstavby mostov. O projekte sa rozhodlo po minuloročnej nehode, keď automobil zabil na ceste študenta univerzity. Dekan FIU Mark Rosenberg povedal, že škola s úradmi spolupracuje pri vyšetrovaní terajšieho nešťastia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miami #zrútená lávka