Komunistický kandidát Grudinin uznal Putinovo víťazstvo vo voľbách

Grudinin už v nedeľu označil predvolebnú kampaň pred prezidentskými voľbami v Rusku za "najšpinavšiu v postsovietskom priestore v súčasnom období".

19.03.2018 13:59
debata (3)

Kandidát Komunistickej strany Ruskej federácie Pavel Grudinin v pondelok uznal víťazstvo Vladimira Putina v nedeľných prezidentských voľbách v Rusku. Samotný Grudinin skončil so ziskom 11,8 percenta na druhom mieste.

Na tlačovej konferencii v Moskve Grudinin podľa agentúry Interfax označil voľby za „špinavé“ a deklaroval, že nezodpovedali svetovým štandardom. Toto jeho negatívne hodnotenie podľa jeho slov súvisí s konaním úradníkov, úradov, ale aj médií počas predvolebnej kampane. Grudinin už v nedeľu označil predvolebnú kampaň pred prezidentskými voľbami v Rusku za „najšpinavšiu v postsovietskom priestore v súčasnom období“.

Ústredná volebná komisia po spracovaní 99,84 percenta odovzdaných protokolov v pondelok informovala, že kandidatúru Vladimira Putina podporilo 76,66 percenta voličov. Na druhom mieste podľa predbežných výsledkov skončil Grudinin (11,90%) a tretiu priečku obsadil Vladimir Žirinovskij (5,66%). Xenija Sobčaková skončila na štvrtom mieste s 1,67 percentami hlasov. Grigorij Javlinskij obsadil piate miesto s 1,04 percentami hlasov. Menej ako jedno percento voličov hlasovalo za Borisa Titova (0,76%), Maxima Surajkina (0,68%) a Sergeja Baburina (0,65%).

Vladimir Putin pred odovzdaním svojho hlasu.
Vladimir Putin vhadzuje svoj hlas do urny.
+9Ľudia hlasujú už aj v Moskve.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #ruské prezidentské voľby #Pavel Grudinin