Polícia identifikovala útočníka z Austinu v USA, jeho motív ostáva nejasný

Zahynul v stredu po tom, čo odpálil v aute jednu z vlastných náloží.

22.03.2018 11:52
austin, útok zásielkovými bombami Foto: ,
Po sérii útokov zásielkovými bombami v americkom meste Austin z tohto mesiaca tam v nedeľu večer miestneho času utrpeli pri ďalšej explózii zranenia dvaja ľudia.
debata

Polícia identifikovala muža podozrivého v súvislosti s výbuchmi balíkových bômb v americkom štáte Texas ako 23-ročného Marka Anthonyho Conditta. Conditt zahynul v stredu po tom, čo odpálil v aute jednu z vlastných náloží, keď sa k nemu približovali špeciálne jednotky SWAT. Niekoľko hodín predtým nahral na svoj mobilný telefón 25-minútové video. To naznačuje, že vedel o tom, že ho čoskoro dolapia. Conditt vo videu rozpráva o náložiach, ktoré zostrojil, čo podľa polície môže predstavovať priznanie. Motív jeho činu však ostáva nejasný. Polícia nahrávku nezverejnila.

Conditta sa podarilo vystopovať na severnom predmestí Austinu za pomoci kamerových záznamov, signálu z mobilného telefónu a výpovedí svedkov. Balíky odovzdával v prestrojení, ktorého súčasťou boli blond parochňa a rukavice. Séria piatich útokov sa začala začiatkom marca a zahynuli pri nich dvaja ľudia a ďalší piati utrpeli zranenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #bomba #USA #výbuchy #austin