Slováci v Paríži, Sydney či v Brne pokračovali v zhromaždeniach za slušnosť

Zhromaždenia za slušnosť pokračovali v piatok okrem Slovenska aj vo viacerých zahraničných mestách. Ľudia vyšli do ulíc v Paríži, Zürichu, Sydney či Brne.

23.03.2018 20:11
debata (4)

Protesty už tradične odštartovali Slováci v austrálskom Sydney, ktorých sa podľa facebookovej stránky organizátorov stretlo približne 30.

Ľudia vyšli do ulíc taktiež v Paríži. „Pripravujeme aj videovýzvu, v ktorej budeme prezentovať, čo očakávame od Slovenska. Potom ju budeme zdieľať s ostatnými zahraničnými Slovákmi, ktorí sa budú chcieť pripojiť,“ priblížila spoluorganizátorka parížskeho zhromaždenia Katarína Janáková.

Zhromaždenie prebehlo i v Brne. „Prišlo do 500 ľudí, atmosféra bola pokojná, na pódiu vystúpili najmä organizátori a na záver sa prečítalo vyhlásenie slovenských organizátorov. Spievala sa aj hymna,“ vysvetlila pre TASR Hana Skljarszka zo skupiny usporiadateľov. Zdôraznila, že jedným z dôvodov pokračovania zhromaždení je aj „pretrvávajúci stav v českej politike, na ktorý je potrebné stále upozorňovať“.

Stretli sa aj Slováci vo Švajčiarsku. V Zürichu sa na pokojnom zhromaždení zozbieralo približne 40 ľudí.

Protesty pokračovali v piatok i v rakúskom Linzi, fínskych Helsinkách, dánskom Aalborgu, kalifornskom Palo Alto a Los Angeles či v austrálskom Sydney.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Švajčiarsko #Austrália #pochod Postavme sa za slušné Slovensko