Zníženie daní mierne pomohlo Trumpovej popularite, no tá sa stále drží dole

Hoci popularita Donalda Trumpa medzi Američanmi je stále nízka, prezidentove nedávne kroky uvoľňujúce daňovú záťaž mu umožnili odpútať sa od najnižších čísel. Vyplýva to z prieskumu, o ktorom informovala agentúra AP. Trumpove skutky v Bielom dome teraz podľa prieskumu spoločnosti NOCR schvaľuje 42 opýtaných, čo je o sedem percent viac ako pred mesiacom.

27.03.2018 15:12
Donald Trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump odpovedal na otázky novinárov v sídle OSN v New Yorku.
debata

Pre 58 percent Američanov je republikánsky prezident stále nepopulárny. Ekonomika USA však trvalo rastie, dane sa znížili a pribúdajú pracovné miesta, čo sa na obľube prezidenta začína prejavovať, píše AP. Jeho daňovú politiku schvaľuje 46 percent opýtaných, celkovú ekonomickú politiku 47 percent, čo je najvyšší ukazovateľ od minuloročnej januárovej inaugurácie.

Trump podľa analytikov zaznamenal od nástupu do Bieleho domu prakticky jediný významný úspech, ktorým je razantná reforma daní. Štyridsaťšesť percent Američanov už zníženie dane z príjmu pocítilo na svojich peňaženkách, podľa 53 percent opýtaných reforma pomôže drobným podnikateľom.

O prospechu pre veľké korporácie však nepochybuje 77 percent Američanov. Tri štvrtiny opýtaných si myslia, že Trump daňovými úpravami prospel bohatým.

V ostatných oblastiach prezident už výraznejší úspech medzi voličmi nezaznamenal. Jeho vzťah ku kontrole predaja zbraní kladne posudzuje 39 percent opýtaných, stanovisko k veľkému rozpočtovému deficitu o niečo viac ako tretina. Politiku Bieleho domu voči Severnej Kórei schvaľuje 42 percent Američanov.

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #popularita #Donald Trump