Frankurt nad Mohanom ochromil štrajk zamestnancov verejnej dopravy

Nemecké mesto Frankfurt nad Mohanom ochromil v stredu štrajk zamestnancov verejnej dopravy. Očakáva, že dopravné služby sa obnovia až na ďalší deň, informuje agentúra DPA.

28.03.2018 10:32
debata (3)

Štrajk zorganizoval odborový zväz Verdi, ktorý zastupuje 2,3 milióna pracovníkov tohto sektora. Stredajšia protestná akcia je najrozsiahlejším zo série štrajkov pracovníkov verejnej dopravy, ktoré v uplynulých týždňoch zasiahli nemecké mestá.

Pracovníci požadujú zvýšenie mesačnej mzdy o najmenej 200 eur, čo zamestnávatelia odmietajú. Dopravné spoločnosti VGF a TraffiQ, ktoré prevádzkujú frankfurtské metro a sieť električiek, obvinili štrajkujúcich pracovníkov, že ich požiadavky spôsobujú obyvateľom mesta problémy.

„Štrajk proti metru, ktoré je hlavnou oporou dopravnej siete mesta a podporou vlakov pre dochádzajúcich, je pre mnohých ľudí nepríjemný,“ uviedli dané spoločnosti vo vyhlásení.

Hovorca regionálneho dopravného úradu uviedol, že situácia je v centre mesta pokojná, avšak autobusy, ktoré sú v prevádzke, sú veľmi preplnené.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #štrajk #Frankfurt nad Mohanom