Le Penová sa zúčastnila na pochode proti antisemitizmu

Francúzi si prišli uctiť 85-ročnú francúzsku Židovku, ktorá prežila holokaust a minulý piatok ju zabili útočníci v jej parížskom byte. Podľa polície mal útok antisemitský motív.

28.03.2018 21:54
Marine Le Pen Foto: ,
Marine Le Penová
debata (4)

Predsedníčka francúzskeho Národného frontu, ktorý bol v minulosti často spájaný s antisemitizmom a krajnou pravicou, sa v stredu zúčastnila na pochode proti antisemitizmu v Paríži. Marine Le Penová prišla na pochod aj napriek vyjadreniu Reprezentatívnej rady francúzskych židovských organizácií (CRIF), že jej účasť na akcii nie je s ohľadom na jej predchádzajúce politické pôsobenie vhodná. Francúzi si prišli uctiť do ulíc Paríža aj ďalších miest v krajine 85-ročnú francúzsku Židovku Mireille Knoll, ktorá prežila holokaust a minulý piatok ju zabili dvaja útočníci v jej parížskom byte, pričom polícia uvádza, že útok mal antisemitský motív.

„Choď domov!“ a „Nacistka,“ kričali na Le Penovú niektorí účastníci stredajšieho pochodu v Paríži. Opačný názor však vyslovil syn zavraždenej Mireille Knoll, ktorý v reakcii na avizovanú účasť Le Penovej médiám povedal, že na pochode je vítaný „každý, bez výnimky“.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Marine Le Penová