Ukrajina nevydá Rusku autora falošnej správy o 300 mŕtvych v Kemerove

Požiar v obchodno-zábavnom centre Zimná višňa vypukol 25. marca na najvyššom poschodí objektu.

29.03.2018 19:21
debata (20)

Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa ukrajinskej tajnej služby SBU. Odvolala sa pri tom na ukrajinskú ústavu, podľa ktorej Ukrajina nevydáva svojich občanov na trestné stíhanie v zahraničí.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie v stredu začal viesť trestné stíhanie voči občanovi Ukrajiny Mykytovi Kuvikovi, ktorý je na sociálnych sieťach známy ako pranker bol prezývkou Jevgenij Voľnov. Trestné stíhanie, ktoré voči nemu začali v Rusku, sa týka podozrenia, že svojou správou „vyvolával nenávisť alebo nepriateľstvo“. Videozáznam, ktorý sa na Kuvikovovom konte na YouTube objavil 25. marca, ho zachytáva, ako telefonuje do jednej z márnic v Kemerove a vydávajúc sa na zamestnanca ministerstva pre mimoriadne situácie sa pýta na voľnú kapacitu.

Keď takto v prvej márnici zistil, že nemôžu prijať viac ako sto tiel, Kuvikov personál upozornil, že čoskoro im dovezú viac ako 300 tiel. Zamestnanci boli prekvapení, pretože podľa informácií, čo mali k dispozícii od úradov, sa počet obetí požiaru odhadoval na 60–70.

Požiar v obchodno-zábavnom centre Zimná višňa vypukol 25. marca na najvyššom poschodí objektu, kde sa nachádzali kinosály. Keďže bola nedeľa, kiná boli plné ľudí, najmä detí vo veku 10–13 rokov.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #požiar v Kemerove