Dcéra Sergeja Skripaľa je už pri vedomí a rozpráva

"Na liečbu reagovala dobre, stále však 24 hodín denne dostáva odbornú klinickú starostlivosť," uviedli podľa BBC miestni lekári.

29.03.2018 21:03
Británia Rusko špión bývalý Skripaľ Foto:
Na snímke z Facebooku Julia Skripaľová
debata (206)

Zdravotný stav Julije Skripaľovej, ktorá sa spolu so svojím otcom Sergejom stala začiatkom marca v anglickom meste Salisbury obeťou útoku nervovoparalytickou látkou novičok, sa rýchlo zlepšuje. Spravodajská stanica BBC informovala, že Skripaľová je už pri vedomí a komunikuje.

Bývalého plukovníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa, ktorý pracoval pre britské tajné služby, a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v anglickom meste Salisbury, kde žijú.

Podľa Británie išlo o útok neznámych páchateľov, pri ktorom s vysokou pravdepodobnosťou použili látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze.

Skripaľovcov po útoku previezli v kritickom stave do nemocnice, kde sú už takmer štyri týždne. Sergej Skripaľ zostáva naďalej v kritickom, no stabilizovanom sta­ve.

V reakcii na útok nervovou látkou sa Británia, USA a viac ako 20 západných spojencov rozhodli vyhostiť ruských diplomatov. Rusko varovalo, že ide o nepriateľský krok a vo štvrtok oznámilo odvetné opatrenia.

206 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sergej Skripaľ #Novičok