V Rusku zadržali riaditeľku firmy prevádzkujúcej obchodné centrum v Kemerove

Ruská polícia zadržala v piatok riaditeľku firmy, ktorá vlastní obchodné centrum v meste Kemerovo, kde pri požiari minulý víkend zahynulo 64 ľudí, prevažne detí. Informovali o tom agentúry Reuters a TASS.

30.03.2018 10:15
Rusko, Kemerovo, stredisko, požiar, Putin,... Foto:
Muž drží papier s nápisom 64 mŕtvych v dave ľudí, ktorí sa minulý týždeň zhromaždili pri múre obchodno-zábavného centra Zimná višňa, ktoré zachvátil požiar v sibírskom meste Kemerovo.
debata (6)

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) vo vyhlásení uviedol, že Julija Bogdanovová vedela o nedostatkoch systému protipožiarnej ochrany v nákupnom centre, neprijala však žiadne opatrenia na ich odstránenie.

Bogdanovová je generálnou riaditeľkou firmy Kemerovský cukrovinkový kombinát, vlastniacej obchodno-zábavné centrum Zimná višňa v sibírskom Kemerove.

Požiar v tomto objekte vypukol 25. marca na najvyššom poschodí, kde sa nachádzali kinosály. Keďže bola nedeľa, kiná boli plné ľudí, najmä detí vo veku 10–13 rokov.

Vyšetrovanie dosiaľ ukázalo, že v obchodnom centre posledný týždeň nefungovala automatická požiarna signalizácia. Zamestnanec bezpečnostnej služby po vypuknutí požiaru nezapol výstražný systém, ktorý by návštevníkov upozornil na bezprostredné nebezpečenstvo a nutnosť evakuácie. Zablokované boli aj únikové východy.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #zadržanie #požiar v Kemerove