Dopravná nehoda v Turecku si vyžiadala životy 17 migrantov, 36 sa zranilo

Najmenej 17 osôb, prevažne však migrantov, zahynulo pri dopravnej nehode v tureckej provincii Igdir na východe krajiny; ďalších 36 osôb utrpelo zranenia. Oznámil to v piatok guvernér provincie Enver Ünlü.

30.03.2018 15:33
Turecko migranti nehoda dopravná obete Foto: ,
WA 24 Igdir - Najmenej 17 osôb, prevažne však migrantov, zahynulo pri dopravnej nehode v tureckej provincii Igdir na východe krajiny; ďalších 36 osôb utrpelo zranenia. Oznámil to v piatok 30. marca 2018 guvernér provincie Enver Ünlü. Malá dodávka preplnená migrantami vrazila vo štvrtok večer miestneho času do osvetlenia pri ceste a vznietila sa. Niektoré osoby zomreli v dôsledku nárazu. Ostatní migranti vybehli po nehode v panike von z vozidla na cestu, kde do nich narazila ďalšia malá dodávka s migrantami. Na snímke záchranné zložky zasahujú na mieste dopravnej nehody, ku ktorej došlo pri meste Igdir na severovýchode Turecka, 29. marca 2018.
debata (3)

Malá dodávka preplnená migrantami vrazila vo štvrtok večer miestneho času do osvetlenia pri ceste a vznietila sa. Niektoré osoby zomreli v dôsledku nárazu. Ostatní migranti vybehli po nehode v panike von z vozidla na cestu, kde do nich narazila ďalšia malá dodávka s migrantami.

Podľa štátnej tlačovej agentúry Anadolu išlo o migrantov z Afganistanu, Pakistanu a Iránu. Obe vozidlá prešli na územie Turecka z Iránu protizákonne.

Guvernér Ünlü po príchode na miesto nehody incident označil za „bolestivú tragédiu“.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #havária #Turecko #úmrtia