Ruské veľvyslanectvo v USA chce byť v kontakte s hackerom Nikulinom

Ruské veľvyslanectvo vo Washingtone, má v úmysle kontaktovať údajného hackera Jevgenija Nikulina, ktorého vydala Česká republika v noci na piatok americkým úradom, s cieľom "prijať všetky potrebné opatrenia na ochranu jeho zákonných práv". Obrátiť sa chce aj na Nikulinovho advokáta. Ako informovala agentúra TASS, ruská diplomatická misia to oznámila vo svojom piatkovom vyhlásení.

31.03.2018 09:21
debata (32)

„Ruská ambasáda vo Washingtone v súvislosti s vydaním ruského občana Jevgenija Nikulina z Českej republiky do Spojených štátov požiadala od (amerického) ministerstva zahraničia potvrdenie (o tejto udalosti) a dostala oficiálne oznámenie od amerických policajných orgánov,“ uvádza sa vo vyhlásení.

„V blízkej budúcnosti sa dostaneme do kontaktu s Nikulinom a jeho právnikom a prijmeme opatrenia potrebné na zabezpečenie jeho zákonných práv“, píše sa ďalej v dokumente.

Nikulin, ktorého USA viní z hackerského útoku na tri technologické firmy, v piatok na súde v San Franciscu povedal, že sa cíti nevinný. Ďalšie vypočutie v jeho prípade bude v pondelok 2. apríla.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenij Nikulin