V Indii sa zrútil hotel po tom, čo do budovy narazilo auto. Hlásia najmenej 10 obetí

Najmenej desať ľudí zahynulo pri zrútení sa hotela, ku ktorému došlo v sobotu v stredoindickom štáte Madhjapradéš po tom, čo do budovy údajne narazilo auto. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície.

01.04.2018 09:15
INDIA-COLLAPSE/ Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Budova hotela, ktorá bola v zlom technickom stave, sa zrútila neďaleko rušnej autobusovej zastávky v meste Indaur. Z jej trosiek záchranári vyslobodili desiatich ľudí, ktorí utrpeli zranenia, pričom stav dvoch z nich je veľmi vážny.

Podľa očitých svedkov sa budova zrútila po tom, čo do jej priečelia narazilo auto.

„Pri zrútení sa budovy zahynuli dve ženy a ôsmi muži, pravdepodobne zamestnanci hotela a hostia. Dve osoby sú v kritickom stave,“ uviedol pre agentúru DPA predstaviteľ miestnej polície. „Začali sme vyšetrovanie, prečo sa budova zrútila. Viac ako 60 rokov starý objekt bol však v zlom stave,“ dodal s tým, že záchranné práce sa skončili, a pod troskami sa už nenachádzajú nijakí ľudia.

Pády budov sú v Indii pomerne bežné v dôsledku vysokého dopytu po ubytovacích kapacitách a nedôsledného dodržiavania pomerne laxných bezpečnostných predpisov, ktoré investorom umožňujú používať nekvalitné stavebné materiály a bez povolenia zvyšovať budovy o ďalšie poschodia.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #India #zrútená budova