Pápež František pokrstil vo Vatikáne migranta z Nigérie, ktorý odzbrojil zlodeja

Pápež František na Bielu sobotu predsedal veľkonočnej vigílii v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne. Počas nej udelil krst ôsmim veriacim, vrátane nigérijského migranta. Informovala o tom agentúra AP.

01.04.2018 09:46
pápež františek, krst, vatikán Foto:
Pápež František krstí muža v Bazilike svätého Petra vo Vatikáne.
debata (13)

John Ogah, žobrák pochádzajúci z Nigérie, sa stal v Taliansku hrdinom po tom, ako minulý rok holými rukami odzbrojil zlodeja unikajúceho zo supermarketu v Ríme. Počas príprav na svoj krst Ogah údajne požiadal policajta, ktorý mal na starosti vybavovanie jeho papierov na legálny pobyt v krajine, aby sa stal jeho krstným otcom.

Pápež František vstúpil v sobotu večer do tichej a potemnenej baziliky s iba jedinou sviečkou. Tá spolu s modrými svetlami po stranách uličky dodávala scéne tajomnú atmosféru.

Vo svojej sobotňajšej kázni pápež vyzval katolíkov, aby nezostali paralyzovaní a ozvali sa, keď stoja tvárou v tvár nespravodlivosti. Naliehal na katolíkov, aby „opustili“ svoje rutiny a dovolili Bohu „vstúpiť“.

Veľkonočná vigília každoročne pripomína čas medzi ukrižovaním Ježiša Krista na Veľký piatok a jeho vzkriesením na Veľkonočnú nedeľu.

Práve na Veľkonočnú nedeľu, bude pápež celebrovať slávnostnú omšu Zmŕtvychvstania Pána, po ktorej udelí požehnanie Mestu a svetu (Urbi et orbi) z centrálneho balkóna Baziliky sv. Petra.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #pápež František #Rím #Veľká noc