V troskách kórejskej stíhačky zahynuli obaja členovia posádky

Pátracie tímy našli čiernu skrinku vojenského lietadla typu F-15K juhokórejských vzdušných síl, ktoré sa zrútilo vo štvrtok v Južnej Kórei, približne 300 kilometrov juhovýchodne od metropoly Soul. Obaja členovia posádky lietadla zahynuli. Informovala o tom agentúra Jonhap.

06.04.2018 09:49
Kórea stíhačka havária Foto: ,
Vrak viacúčelového stíhacieho lietadla typu F-15K juhokórejskej armády, ktoré havarovalo, keď sa vracalo z bližšie nešpecifikovaného cvičného letu na juhu krajiny.
debata (3)

Viacúčelové stíhacie lietadlo typu F-15K sa zrútilo vo štvrtok približne o 14.38 h miestneho času. Stíhačka sa vracala z bližšie nešpecifikovaného cvičného letu na domovskú základňu v meste Tegu a z doposiaľ neznámych príčin narazila do úbočia hory v provincii Severný Čchungčchong.

Podľa vyhlásenia juhokórejských vzdušných síl ani jednému z dvoch členov posádky, ktorými boli kapitán Čoj a nadporučík Pak, sa zjavne nepodarilo katapultovať a obaja zahynuli v troskách lietadla. Agentúra Jonhap vo štvrtok informovala, že jeden z členov posádky zahynul a druhý utrpel ťažké zranenia.

„Röntgenová analýza ukázala, že časti tiel (nájdené na mieste havárie) patria týmto dvom osobám. Potvrdilo sa, že zahynuli pri plnení služobných povinností,“ uviedol nemenovaný predstaviteľ kórejského vojenského letectva. Pátracie tímy medzičasom našli čiernu skrinku lietadla, ktorá by mohla pomôcť objasniť príčiny havárie.

Viacúčelové stíhacie lietadlo F-15K Slam Eagle vyrobila americká spoločnosť Boeing v roku 2008 a nalietaných malo 2158 hodín. Stroj patril k 11. stíhaciemu krídlu a bol jedným zo 60 lietadiel typu F-15K, ktorými juhokórejské vzdušné sily disponujú.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Južná Kórea #stíhačka #čierna skrinka