Skripaľ už nie je v kritickom stave

S odvolaním sa na vyhlásenie nemocnice v meste Salisbury o tom informovala spravodajská stanica Sky News.

06.04.2018 14:55 , aktualizované: 15:11
debata (58)

Bývalý dvojitý ruský agent Sergej Skripaľ, ktorého v Anglicku otrávili nervovoparalytickou látkou, už nie je v kritickom stave. S odvolaním sa na vyhlásenie nemocnice v meste Salisbury o tom informovala spravodajská stanica Sky News.

Skripaľ „reaguje dobre na liečbu“ a jeho stav sa „rapídne zlepšuje“, uviedla Christine Blanshardová, riaditeľka okresnej nemocnice v Salisbury, v ktorej je hospitalizovaný.

Bývalého dôstojníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa (66) a jeho dcéru Juliju (33) našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v Salisbury, kde Skripaľ žil. Oboch po útoku hospitalizovali, pričom dlho boli v kritickom stave.

Zdravotný stav Julije Skripaľovej sa začal zlepšovať ešte koncom marca. Samotná Skripaľová vo štvrtok vo vyhlásení uviedla, že každým dňom naberá na sile. Zlepšenie jej stavu potvrdila aj nemocnica.

Británia z útoku na dvojicu, pri ktorom bola použitá nervovoparalytická látka novičok vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze, obvinila Moskvu. Rusko však akúkoľvek zodpovednosť za útok odmieta a najnovšie žiada od Londýna ospravedlnenie a odpoveď na otázku, na čom sú jeho tvrdenia založené.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Sergej Skripaľ #Salisbury