V Paderborne zneškodnili nebezpečnú bombu z druhej svetovej vojny

Pyrotechnici v meste Paderborn v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vetsfálsko úspešne zneškodnili britskú leteckú bombu o hmotnosti 1,8 tony, ktorú našli pri stavebných prácach v záhradných priestoroch istého domu, a to v hĺbke iba 80 cm.

08.04.2018 18:52
Nemecko vojna svetová bomba odstraňovanie... Foto: ,
Uzavretie cesty do centra mesta v nemeckom Paderborne, kde vyše 26 000 ľudí muselo v nedeľu ráno na istý čas opustiť svoje byty, pretože odborníci začali odstraňovať 1,8 tony vážiacu bombu z druhej svetovej vojny.
debata

Zneškodnenie nebezpečného pozostatku po bojoch druhej svetovej vojny si vyžiadalo evakuáciu viac ako 26.000 ľudí v okruhu 1,5 km od miesta nálezu, informovala tlačová agentúra DPA.

Evakuácia sa začala so značným oneskorením, pretože v uzavretej, zakázanej zóne už po začatí procesu objavili ľudí, ktorí tam nemali čo hľadať.

Preventívne opatrenie pocítili pacienti z dvoch nemocníc, ale aj dôchodcovia z viacerých domovov pre seniorov či obyvatelia niekoľkých štvrtí historického starého mesta.

Išlo o najväčšiu evakuáciu v povojnovej histórii tohto východovestfál­skeho mesta.

Polícia zatiaľ evakuované lokality nesprístupnila, uzavretá zóna zostáva zatiaľ na istý, nešpecifikovaný čas v platnosti, takže evakuovaní sa ešte nemohli začať vracať do pôvodných príbytkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #bomba #Paderborn