Volebnú databázu v Arizone pred dvoma rokmi nenapadol Kremeľ

Volebnú databázu v štáte Arizona nenapadli počas prezidentskej kampane v roku 2016 hackeri riadení ruskou vládou, ale kriminálne živly. V rozhovore s agentúrou Reuters to uviedol člen administratívy prezidenta Donalda Trumpa.

09.04.2018 09:23
debata (4)

Reagoval na správu stanice CBS News, ktorá citovala interný dokument vlády, podľa ktorého ruskí hackeri v roku 2016 úspešne infiltrovali počítačové systémy v najmenej piatich štátoch USA vrátane Arizony.

Predstaviteľ Trumpovej administratívy pod podmienkou anonymity agentúre povedal, že správy médií sa niekedy opierajú o zastarané alebo neúplné informácie a spájajú kriminálnu činnosť s aktivitami ruskej vlády.

Médiá vrátane agentúry Reuters v auguste 2016 písali, že Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zistil, že k voličským zoznamom v dvoch amerických štátoch – v Illinois a Arizone – sa dostalo Rusko.

Americké vyšetrovacie služby vlani obvinili Rusko zo zasahovania do prezidentských volieb v USA za pomoci propagandy, klamlivých informácií a hackerskej aktivity v snahe pomôcť k víťazstvu Donaldovi Trumpovi. Ruskými hackermi bolo podľa nich ohrozených najmenej 21 štátov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #Arizona #Donald Trump #americké voľby